Сряда, 12 Май 2021 16:35

Графити демонстрация в Деня на отворени врати в ОИЦ - Търговище

Оценете
(2 гласа)
Графити демонстрация в Деня на отворени врати в ОИЦ - Търговище Офисът на ОИЦ - Търговище е на ул. "Ст. Куцаров" 28

Областният информационен център - Търговище организира „Ден на отворени врати”. В рамките на инициативата ще се състои и графити демонстрация. Събитието е насрочено за 14 май (петък) от 11:00 часа. На пресконференция днес журналисти от местните, регионални и национални медии бяха запознати с различните прояви включени в инициативата. Тя е посветена на Деня на Европа – 9 май и Деня на Търговище – 14 май.

прес1

Управителят на ОИЦ – Търговище Милчо Тонев обясни, че ще има открит щанд, на който експертите на центъра ще информират заинтересованите посетители за европейските политики и възможностите за финансиране на проектни идеи от Европейските структурни и инвестиционни фондове. На разположение на гостите ще бъдат информационни и рекламни материали. Подготвена е и викторина, посветена на Европа и нейната роля за обновяване на града и региона.

Графити стенописът ще изрисуват местни художници на фасадата на сградата, стана ясно на пресконференцията.  Идеята е той да включва стилизирани символи на ЕС и български шевици, тъй като фолклорът е един от съществените страни на българския принос в европейската култура. Стрийт арт проектът е дело на Петър Костов от Търговище, който безвъзмездно ще преобрази градската среда.

графити6

Екипът на Областния информационен център осигурява мястото и материалите за рисуване. Надеждата е, това да поощри младите хора да творят значими и разнообразни рисунки, като по този начин да се намали и вандализма на обществени места.

Прочетена 484 пъти

facebook coment