Сряда, 16 Септември 2020 12:13

Общоградски празник край мраморната чешма в Търговище

Оценете
(3 гласа)

Конкурс за джумалийска двойка и музикална програма организират Ротари клуб и Община Търговище на 23 септември, от 18.00 ч., в алеята до бившата Земеделска банка. Проявите са част от инициативата „Джумалийско рандеву“. С нея символично ще бъде открита обновената от Ротари клуб чешмичка с момченцето и ще бъдат отбелязани 112 години от обявяването на Независимостта на България. Целта е да се пресъздаде атмосферата в Търговище от началото на XX в. до 60-те години, когато е поставена чешмичката.

В конкурса за най-атрактивна джумалийска двойка могат да участват всички желаещи, включително и деца. Условието е да се представи одежда или носия (стилизирани или автентични), характерни за горепосочения исторически период. Допълнителни точки ще донесе интересният начин на представяне на двойката и тоалетите. Компетентно жури ще оценява участниците. Първите три класирани двойки ще получат парични награди, осигурени от Ротари клуб. Записването за участие ще бъде на място от 17.30 ч. до 18.00 ч.

Музикални изпълнения ще представят Духовия оркестър към Общината и Вокално-инструментална група „Златни зари“. В програмата ще участва и Патриотичен клуб „Възраждане“.

Организаторите призовават всички граждани, присъстващи на празника, да бъдат облечени с дрехи или да носят аксесоари, характерни за първата половина на миналия век. Нека се пренесем назад във времето – време на знакови събития в националната и в местната история.

Пълните условия на конкурса за джумалийска двойка са публикувани в уебсайта на Общината: https://bit.ly/2H9w9Vj

Прочетена 1219 пъти

facebook coment