Сряда, 17 Юни 2020 11:23

Драматичният театър с нова постановка

Оценете
(3 гласа)
Драматичният театър с нова постановка Сн. ДТ - Търговище

С ново заглавие в репертоара си канят отново на театър от Драмата в Търговище. Младият режисьор Денислав Янев прави актуален социален прочит върху пиесата на Станислав Стратиевна. „Животът, макар и кратък“ е абсурдистка комедия, която проследява решението на архитект Стилиянов, кариерист на средна възраст, да отстоява за първи път принципите си и серията от сблъсъци с нелепи персонажи , които среща по пътя си към целта.

В ролята на архитекта със събудена гражданска съвест влиза един от ветераните в театралното изкуство -  Тeодор Елмазов, известен на публиката и с телевизионните си изяви в „Клуб НЛО“, „Седем часа разлика“ и "Музика, музика" по БНТ2. Негови антагонисти на сцената ще са Ивана Стоянова и Йордан Любомиров, както и обичаният от публиката в Търговище Любомир Фърков.

Постановката разкрива поредната житейска истина за цената на материалния комфорт и отстояването на позиции, въпреки обстоятелствата. Търсят се отговори на въпросите: Защо постоянно недоволстваме, а нищо не предприемаме? Балканска орисия или липса на лична инициатива е източникът на националните ни недостатъци? Готови ли сме да помогнем на човек в нужда?

Премиерата е на 3 юли 2020 г. от 19.00 часа в Драматичен театър – Търговище.

Режисьорът на новата пиеса Денислав Янев, който е част от трупата на Драматичен театър – Търговище, е един от тримата претенденти за наградата "Слави Шкаров" тази година. Номинацията е за постановката „Една крачка до предела“ от Игор Бауерзима.

Екип:

„Животът, макар и кратък“

От Станислав Стратиев

Постановка: Денислав Янев

Сценография и костюми: Никол Трендафилова

Сценичен бой: Камен Иванов

Участват: Теодор Елмазов, Любомир Фърков, Ивана Стоянова, Йордан Любомиров

Прочетена 826 пъти

facebook coment