Сряда, 13 Май 2020 17:54

Музеят в Търговище отново отваря за посетители

Оценете
(1 глас)

Регионалният исторически музей вТърговище отваря врати за посетители от 14 май, съобщиха от културната институция. Това ще се случи при стриктно спазване на изискванията за социална дистанция и противоепидемичните мерки. В експозиционните зали няма да се допуска струпване на хора.

Ще има пропускателен режим, който да позволява до трима посетители едновременно. Няма да бъдат допускани хора с видими симптоми на заболяване като треска, кашлица, затруднено дишане, температура и отпадналост.

От музея уточняват още, че преминават към лятно работно време до месец септември. А то е следното:

понеделник – 13.30 - 17.30 ч.

вторник до петък -   9.00 - 17.30 ч.

събота –  9.30 - 16.00 ч.

неделя– 9.30 - 13.00 ч.                    

Отворени за посещение ще бъдат Славейковото училище с постоянна експозиция „Възрожденска класна стая" и пет изложби: „От Виена и Константинопол” – гостуват Регионален етнографски музей – Пловдив и Регионален исторически музей – Русе; изложба посветена на 60 години професионално музейно дело в Търговище; "Да рисуваш със светлина!” (Щрихи към историята на фотографите в Търговище) и „Велик е нашият войник”, както и Археологическа експозиция; Хаджи-Ангелова къща; Свещарова къща; Къща - музей „Никола Симов - Куруто”.

Прочетена 938 пъти

facebook coment