Понеделник, 04 Май 2020 17:04

Виртуално празнично кафене за официалния Ден на Търговище

Оценете
(2 гласа)

Поредица от онлайн инициативи подготвя Община Търговище за отбелязване на официалния празник на града, 14 май. Те ще се проведат в специално създадената за целта фейсбук страница „Виртуално празнично кафене“, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

В 9.00 ч., в Деня на Търговище, на страницата ще стартира фейсбук игра. Всеки може да сподели своето позитивно настроение или послание, като изпрати снимка с чаша кафе на фона на изгледа от прозореца или терасата си към града. Към снимката се посочва и дума, която да продължи изречението: „Моето Търговище е …“. Снимките се изпращат като лично съобщение на страницата, а участия ще се приемат до 12:00 ч. на 14 май. Първите 10 души, получили най-много харесвания на изпратените снимки до 16:30 ч., ще получат награда – ваучер за книга. След това, с всички получени думи за Търговище, ще съчиним най-дългото изречение за родния град като наш общ дом, а целта е да създадем празнична атмосфера, въпреки различния Ден на Търговище.

През целия 14 май на страницата ще бъдат публикувани записи на изпълнения на местни състави.

В 21.00 ч. ще има и празнична заря. Този път тя ще бъде от парк „Юкя“, като целта е да се осигури по-добра видимост от различните точки на града.

В рамките на инициативата „Празнично Бебе 2020“ ще бъдат връчени подаръци на детето/децата, родени в периода от 00.00 ч. до 23:59 ч. на 14 май. Наградите са осигурени от Общината и фирма „Мебел Стил“.   

Като прелюдия към Деня на Търговище местната администрация стартира и инициативата „Черно-бялата история на Търговище“. Целта е заедно да направим онлайн изложба с изгледи от нашия град, чрез споделяне на стари черно-бели фотографии на паркове, кътове, улици, сгради и други гледки от Търговище от XX в. За целта всеки може да изпрати такива снимки, с кратко описание за мястото на фотоса, повода и времето на заснемане. Всички снимки ще бъдат публикувани в албум на страницата „Виртуално празнично кафене“ в периода 11-17 май, т.е. цяла виртуална панаирна седмица. Фотосите могат да бъдат изпращани още от днес, 4 май, на лични съобщения във фейсбук страниците на Общината или „Виртуално празнично кафене“, както и на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

 

Прочетена 1112 пъти

facebook coment