Печат на тази страница
Четвъртък, 30 Април 2020 09:32

Стартира виртуален фото/видео конкурс „Пътешествие под карантина”

Оценете
(3 гласа)

Областният информационен център – Търговище стартира виртуален фото/видео конкурс „Пътешествие под карантина” докато света е в изолация заради COVID-19, а границите са затворени за пътуване. Условията за участие бяха обявени по време на конферентна видеовръзка по Skype пред журналисти от местни, регионални и национални медии от област Търговище.

Виртуалното фото/видеосъревнование ще се проведе под мотото: „Оставам вкъщи, защото лятото искам да пътувам до…”. Чрез семейна фотосесия, снимка или видеопослание до 1 минута, споделени в коментар на страницата на Областен информационен център – Търговище участниците трябва да покажат коя любима държава от 27-те страни-членки на Европейския съюз мечтаят да посетят.

Поводът за онлайн пътешествието е предстоящия 9 май – Ден на Европа. „Когато пътуваш между повечето страни в ЕС не е необходимо да показваш паспорта си. Той няма да Ви трябва и сега, а просто фотоапарат или телефон, с който да се снимате докато седите на дивана, на терасата, в двора, с любимите хора, домашните любимци и пр. Името на страната може да се напише на самата снимка, на лист, който държите или пък на предпазната си маска. Въображението е във вашите ръце!”, посочиха от ОИЦ.

Условие за участие е към коментара да се напише и 1 любопитен факт за тази страна. А експертите от Центъра ще посочат още няколко забавни неща за съответната дестинация от ЕС.

В периода от 29 април до 22 май 2020 г., на фейсбук страницата на Центъра, всеки на възраст над 10 години има право на участие в надпреварата „Пътешествие под карантина”. Всеки участник има право на една фотография или видеопослание, придружени с 1 любопитен факт за съответната държава, която иска да посети в бъдеще.

Трите публикации събрали най-много харесвания (Like) ще получат предметни награди:

  • Бизнес-раница, пълна с полезни компютърни аксесоари-външна батерия, подложка за мишка със зарядно, безжична мишка;
  • Спортен сак с термос+спортна бутилка;
  • Чанта за рамо с комплект пищещи средства.

Ще има и поощрителни подаръци за оригинални и атрактивни послания.

Печелившите ще бъдат обявени на фeйсбук страницата на Областния информационен център - Търговище в срок до 29 май 2020 г.

 

Прочетена 873 пъти