Понеделник, 02 Декември 2019 09:23

Коледната елха грейва на 6 декември в Търговище

Оценете
(3 гласа)

Коледната елха в Търговище светва на празнично тържество на Никулден, 6 декември. За доброто настроение е предвидена богата театрално-музикална програма.

Тържеството „Хайде, всички до елхата да запалим светлината!”, край естественото елхово дърво на площад „Свобода", започва в 17.00 ч. В него ще участват школа за модерен балет „Вега“ при Центъра за младежки дейности и инициативи, децата от музикална школа „Ню войсес“ и от школата за изобразителни изкуства. Актьорите от Куклен театър-Търговище ще представят постановката „Време за подаръци“.

Заедно с кмета на общината Дарин Димитров, децата и техните родители ще отброят минутите до запалване светлините на елхата.

С тържеството започва и празничната декемврийска програма на Община Търговище.

От днес, 2 декември се дава старт и на конкурса за най-интересна, оригинална и разнообразна външна украса. Надпреварата ще бъде в две категории: за търговски обекти, включително заведения, както и за частни домове, които ще преобразят фасадите на сградите и прилежащите им пространства в коледна премяна, уточняват от кметството.

В периода до 12.00 часа на 22 декември всички желаещи трябва за изпратят до 3 снимки на всеки обект, участващ в надпреварата, на имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Посочват се и трите имена (организация или фирма), адрес на обекта и телефон за връзка.

Във Facebook страницата „Да украсим за Коледа община Търговище“ ще бъдат публикувани всички относими към кампанията фотографии. Авторите на украсата от двете категории, събрала най-много харесвания, ще получат награди за 1, 2 и 3 място.

Наградите за победителите в Търговище ще бъдат предметни. За първо място тя е с равностойност 200 лв., за второ – 150 лв., а за трето – 100 лв. Същата е стойността на наградите и в категорията за селата, но премията ще е парична и ще бъде връчена само срещу представяне на фактура за изразходване на сумата. Средствата трябва да се ползват за обогатяване на украсата или за закупуване на парково и друго оборудване, така че придобивката да се ползва от селото или квартала.

Наградите на отличените в конкурса ще бъдат връчени на 27 декември.

Украсата по входните артерии на града вече е монтирана и фигурите светят.

Прочетена 2565 пъти

facebook coment