Сряда, 25 Май 2016 09:34

Култови актьори и театрални постановки през юни в Търговище

Оценете
(1 глас)

Четири нашумели театрални постановки идват в Търговище през юни. Поводът е поредното издание на „Дни на Големия театър в малкия град”, което се организира от Драматичния театър в града. Те ще гостуват в периода 8-29 юни и всички са начален час 19 часа. Билетите вече са пуснати в продажба на касата на театъра.

Почитателите на Мелпомена ще могат да гледат култови актьори като Тончо Токмакчиев, Алекс Сърчаджиева, Георги Кадурин, Герасим Герасимов – Геро и др. Културният афиш включва заглавия като „Рейс“, „Швейк“, „Догодина по същото време“, „Едноокият цар“.

Театралният форум стартира на 8 юни с „Рейс” от Станислав Стратиев на Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов” В нея играят Тончо Токмакчиев, Александра Сърчаджиева, Мартина Вачкова. Писана през миналия век и осмиваща с езоповския си език една друга социална система, пиесата си остава актуална и продължава да пълни салоните и да разсмива публиката. „Да поставяш комедия на Стратиев, да играеш в нея, да я гледаш е духовен пир, от който не искаме да ви лишим, а и да се лишим…”, признават от постановъчния екип на Сатирата.

Пълната програма тук.

Прочетена 3176 пъти

facebook coment