Събота, 11 Май 2019 11:51

Видео: Какво да очакваме от Вълшебната завеса

Оценете
(1 глас)

За 20-ти път Търговище е домакин на международния фестивал за детски спектакли "Вълшебната завеса". Началото е на 13 май, от 9.30 ч. с площадната приказка „Тайната на белия лотос” на ЖАР театър, София.

През театралната седмица до 17 май на сцените на двата театъра в града ще могат да се видят селектираните 12 български спектакли - на театрите от Варна, Бургас, Габрово, Шумен, Велико Търново, Ямбол, Кърджали, Видин, Сливен и Търговище. „Котаракът в чизми“ в български и сръбски вариант, „Бременските музиканти“, „Приключенията на Лиско“, „Пипи дългото чорапче“ са част от заглавията на фестивалния афиш.

Гостуват и чуждестранни актьори. Театрали от Индия ще демонстрират как се опитомява дивото, италианският театър за деца „Ла сосиета деля чивета“ ще развълнува най-малките и техните родители с магията и свойствата на водата, а актьорите от Москва и Ростов на Дон ще разкажат по своя драматизация любимите ни „Маша и мечокът“ и „Медената питка“.

Към празничния маратон принос ще дадат и младите таланти в конкурса за рисунка и кастинга за актьорски дарования „Звездите на Вълшебната завеса”.  

Ще има и „Клоунада“ с италианския клоун Фаусто Джори. Ходещ по въжето на импровизацията, акробат на илюзията, клоун и съвременен шарлатанин, този луд и ням шоумен ще накара своята публика да се движи с него в комично и оригинално шоу, където реалността и логиката променят своите конотации.

Фестивалът «Вълшебната завеса» се организира от Драматичен театър Търговище и Сдружение “Вълшебната завеса”, с подкрепата на Министерство на културата и Община Търговище.  

Прочетена 1569 пъти

facebook coment