Четвъртък, 14 Февруари 2019 08:58

Най-дългото любовно писмо написаха в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Търговище спечели приза “Романтична столица на България” за 2019 година. Това стана след като бяха отчетени резултатите от инициативата на книжарници “Хеликон” и издателска къща “Кръгозор” за написване на най-дългото любовно писмо. Вдъхновител на кампанията тази година бе новата книга на Халил Джубран “В градините на любовта”.

От 29 януари до 10 февруари във всяка от 29-те книжарници от веригата в 20 града на България всеки посетител имаше възможност да напише свое любовно послание или любим цитат от книга. Вчера в столицата бяха отчетени резултатите.

Любовното послание от всички книжарници тази година е с дължина 236,63 метра, което е с близо 13 метра повече от предходното издание на кампанията. С най-дълго писмо – 53 метра, се отличи книжарницата в Търговище, а втори са колегите им от Велико Търново с 48,40 метра.

Книжарите-победители споделиха и някои интересни случки по време на кампанията. Например това, че момиче от града е написала върху белия лист любовно есе, което е дълго приблизително 2 метра. А две момчета – шестокласници, са написали своите първи любовни трепети, своите първи любовни послания към харесваното момиче. Едното от тях е завършило своите думи с рисунка на сърце, в което е вписало: Е+А.

“Благодарим на всички търговищенци, които се включиха в кампанията и показаха, че в забързаният ни живот има място за спонтанна романтика”, казаха книжарите Търговище.

Прочетена 2320 пъти

facebook coment