Печат на тази страница
Понеделник, 09 Май 2016 10:18

Хепънинг сложи финал на кампания „Успешни ЗАЕДНО“ на Областния информационен център

Оценете
(1 глас)

Над 150 души пяха и танцуваха под дъжда на хепънинга, който Областният информационен център в Търговище подари на гостите и жителите на града. Събитието сложи финал на националната информационна кампания за бизнеса „Успешни заедно“, която се организира от мрежата от 28 центъра популяризиращи европейската политика в България.

С него се отбеляза 5-ят рожден ден на центъра, както и 9 май Денят на Европа - денят, в който се насърчава мира, обединението и единството на хората. Не случайно в парка „Роден кът“ предприемачи, ученици и зрители показаха, че заедно са по-успешни – в бизнеса, в начинанията си, във веселието и забавата.

xepaning

Да споделят празника бяха дошли едни от успешните фирми в област Търговище, които са реализирали бизнес идеите си с европейска финансова помощ. „Мебел стил“ Търговище, най-големият производител в страната на тапицирана мебел, „Екофол“ Търговище, който е доказан лидер в производството на течните торове Лактофол. Тук беше единствената действаща в област Търговище Местна инициативна група Фондация МИГ - Попово, които имат осъществени проекти по Програмата за развитие на селските райони, Автошкола „Илиев“ ЕООД и шивашката фирма „Ей Си“ от гр. Омуртаг.

Докато публиката се забавляваше в отбор от по 5 души предприемачите заедно с ученици от Професионалната гимназия „Джон Атанасова“ от Търговище, Професионалната гимназия по селско стопанство „Никола Пушкаров“ и по техника и лека промишленост от Попово и Професионалната гимназия по транспорт и лека промишленост в Омуртаг редиха магнитни пъзели. Наредената картина визуализира изпълнените от фирмите европроекти. Най-сръчен и с бърз ум се оказа отборът на „Мебел стил“. Всички участници получиха медали и подаръци.

mebelstill OIC

Викторина с награди за публиката бяха подготвили домакините от Областния информационен център. Трио „Агра“ и ансамбъл „Северняци“ от Попово, музикална школа „Ню войсес“ пяха и танцуваха на празника.

Прочетена 1866 пъти