Печат на тази страница
Вторник, 05 Юни 2018 09:00

Фестивалът на радостта започва в Ястребино

Оценете
(1 глас)

22-то издание на Фестивала на радостта за деца от социални институции започва днес в Националния детски комплекс в антоновското село Ястребино. Той се организира от Обществен фонд „Детство” и е подкрепен от много дарители и доброволци.  

От 5 до 12 юни т.г. там ще си дадат среща 135 деца на възраст от 4 до 12 г. и ръководители от 19 институции от цялата страна. Основната тема на фестивала тази година е Природата – наш дом.

Чрез разнообразната и богата програма на фестивала се повишава ролята на изкуството за личностното развитие на децата; предоставя се възможност на децата за изразяване и общуване чрез изкуство; за реализиране на творческия им потенциал; за преодоляване на проблеми в общуванието им с деца и възрастни. Децата изживяват радост, зареждат се с положителни емоции; повишава се самочувствствието им. Фестивалът е и една възможност за децата да разширяват познанията си за България и за природата, да укрепват физически.

За ръководителите фестивалът е постоянно действащ семинар по проблеми, свързани със защита правата на децата, също така и практикум за нови методи на работа с отделните възрастови групи и с децата с увреждания.

Участниците във фестивала приемат с особена радост гостуващите театрални трупи, детско – юношестки и младежки състави. Тази година ще посрещнат творчески и танцови групи от Младежкия дом - Търговище, а актьорите от Кукления театър от Търговище ще ги зарадва с постановката „Научи ме да летя”.

Прочетена 1713 пъти