Сряда, 06 Април 2016 10:51

Видео-Охранител, криминално проявен съпричинител на тежката катастрофа край Светлен?

Оценете
(1 глас)
Видео-Охранител, криминално проявен съпричинител на тежката катастрофа край Светлен? Търговище ТВ

 34-годишнен мъж с инициали П.П. от Търговище е задържан от полицията за 24 часа във връзка с тежката катастрофа край поповското село Светлен на 4 април, при която загина 19-годишно момиче от Попово. Според Емил Иванов, зам. директор на ОД на МВР той е предоставил ключовете за лекия автомобил „Рено Сафран“, с който 17-годишната неправоспособна К. П. уби в пътния инцидент 19-годишната си приятелката и рани другата им спътничка. „За един ден не очаквайте да ви кажем всичко по случая“, така лаконично парира журналистическите въпроси разследващия полицай Михаил Илиев. 

34-годишният мъж имал криминално досие и въртял охранителен бизнес в дискотеки в Търговище и Попово. Стопанисва и крайпътно заведение. С непълнолетната шофьорка са били близки, казаха от полицията. На бензиностанция край града той й предал ключовете на автомобила, който се оказала собственост на мъж в чужбина.

Провеждат се разпити на двете момичета, които са в болницата, изясняват се фактите. Полицията разполага и с видеозапис от бензиностанцията.

Какви наказания предвижда закона в този случай, ще бъде ли привлечен мъжът като съпричинител на инцидента – вижте във видеото правната обосновка на окръжния прокурор Драгомир Сяров.

Прочетена 2636 пъти

Медия

facebook coment