Вторник, 22 Март 2016 20:49

Нова кампания за бизнеса стартира Областният информационен център

Оценете
(0 гласа)

Областният информационен център в Търговище подава ръка на бизнеса като го информира за европейските възможности за инвестиции и работа с финансови инструменти. Това ще стане в рамките на кампанията „Успешни заедно“, която се организира от мрежата от 28 центъра в страната, в периода 22 март – 9 май.

В предвидените „Дни на отворените врати“ в предприятия от Търговище и Попово ще стане видима за широката общественост ползата от техни вече реализирани проекти с европейски средства. Дните ще бъдат организирани след 8 април, съобщи управителят на ОИЦ – Търговище Милчо Тонев на стартираща пресконференция днес. Фирмите ще имат възможност пред граждани, партньори, клиенти, ученици от професионалните училища да споделят как проектът е подобрил работата им, пред какви предизвикателствата са били изправени и пр. Управителят на ОИЦ-Търговище обясни още, че продължава функционирането на центъра още 3 години, като безвъзмездното финансиране в размер на 315 000 лв. е осигурено от Оперативната програма „Добро управление“.  Бенефициент на проекта е Община Търговище.

Предвижда се и тематична конференция в Търговище, на която бизнесът ще бъде запознат с актуалните и предстоящи възможности по европрограмите до 2020 г., включително и по Програмата за развитие на селските райони.  По време на срещата ще се насърчи дискусия относно вижданията на бизнеса по отношение на опростяване на достъпа до Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

Със заключителното събитие на кампанията „Успешни заедно“ на 8 май ще се отбележи и петата годишнина от създаването на Мрежата.

Прочетена 1993 пъти

Медия

facebook coment