Четвъртък, 26 Май 2016 11:32

Умишлен пожар на строящ се хоспис в Търговище

Оценете
(3 гласа)

Тази нощ в 01,41 ч на тел. 112 в оперативния център при РД „ПБЗН“-Търговище е получен сигнал за възникнал пожар в изграждащ се хоспис в гр. Търговище. Той се намира в близост до гробищния парк, а ползвател е 40-годишна жена от града. В резултат са изгорели 400 кв. м. сграден фонд, мебели, бяла и черна техника, съобщават от полицията.

Пожарът е погасен от служители на РС „ПБЗН“-Търговище с 3 противопожарни автомобила. Благодарение на своевременната намеса на огнеборците са спасени намиращи се в близост до пожара микробус, иглолистна гора и автосервиз.

След проведени в РУ-Търговище незабавни оперативно-издирвателни действия е установено, че пожарът е причинен умишлено от 45-годишния А.Г. от гр. София. Същият след извършване на деянието е направил опит за самоубийство. Настанен е за лечение в МБАЛ-Търговище без опасност за живота му. По случая е образувано досъдебно производство. Извършен е оглед на местопроизшествието. Процесуално-следствените действия по документиране на деянието продължават.

Прочетена 3339 пъти

facebook coment