Четвъртък, 28 Април 2016 12:53

Вестник „Знаме“ с нов управител. Другите търговски дружества със старите шефове

Оценете
(0 гласа)
Новият управител на общинския вестник "Знаме" Дияна Вълчева - в средата с черното сако, заедно с екипа Новият управител на общинския вестник "Знаме" Дияна Вълчева - в средата с черното сако, заедно с екипа Сн. Facebook

Общинският вестник „Знаме“ да продължи да съществува, но с нов управител и главен редактор. Това реши днес общинският съвет в Търговище. С договор за една година „Знаме“ ЕООД ще се ръководи от дългогодишния журналист в изданието Деяна Вълчева. Тя заменя Ивалина Парашкевова.

Да продължи реанимацията на медията, за която излязоха загуби от 91 000 лв., решиха 20 общински съветници. Те гласуваха и заем от 35 000 лв. за срок от 3,5 години, които ще се отпуска на траншове и при изпълнени индикатори, каза вносителят на предложението зам. кметът Валентин Велчев.

Остро се възпротиви на „изкуственото“ поддържане на вестника и отпускане на финансова помощ Емил Димитров от БСП, които предложи да бъде обявен в ликвидация или продаден. Той посочи железни икономически аргументи. „Ако един частен бизнес работи на загуба, ние може да го финансираме само като хоби и да го дотираме от останалата си дейност“, каза Димитров. Той дори предложи да се списва от общинските служители в отдел "Култура", след като общината толкова държи да запази печатната медия.

Бившият кмет на Търговище и настоящ съветник от БСП Красимир Мирев не отрече икономическата логика на колегата си, но призова да се вземе емоционалното решение да се запази марката „Знаме“. След загубата на местните частни радио и кабелна телевизия той каза, че трябва да се даде шанс на вестника с 57-годишна традиция.

Настоящият градоначалник Дарин Димитров обяви, че мнението му съвпада с това на бизнесмена Емил Димитров, съгласен е и с д-р Мирев, вярва обаче на финансиста си Велчев и призова да се направи опит за оздравяване на медията.

Според концепцията на новото ръководство вестникът, който сега излиза един път в седмицата, ще има и он-лайн издание.

Съветниците гласуваха с една година да се удължат договорите за управление на шефовете на „Адапт“ ЕООД Тодорка Димитрова и БКС ЕООД Галин Дачев.

Прочетена 4440 пъти

facebook coment