Понеделник, 15 Януари 2018 14:48

И болницата в Попово на протест

Оценете
(1 глас)
И болницата в Попово на протест Сн. Местен вестник

Болницата в Попово също се включи в организираните протести на общинските болници в страната. Днес по обяд за 1 час персонала преустанови работа и протестира. Лекари, медицински сестри и санитари излязоха пред сградата на болницата, за да изразят недоволството си, породено от финансовото състояние на лечебното заведение, съобщи Местен вестник.

Пред здравните работници управителят на „МБАЛ – Попово” Йовчо Яков прочете декларация в подкрепа на протеста под мотото „Спрете унищожаването на общинското здравеопазване” и подчерта, че не трябва да се допуска закриване на общинските болница, защото те са от изключителна необходимост за местното население.

Поповската болница работи по 69 клинични пътеки. Независимо от усилията дълговете надхвърлят 300 000 лв., сподели нейният управител Йовчо Яков.

За да я спаси от фалит в края на декември Община Попово наля 1,8 млн. лв. лечебното заведение. Целевите средства са за покриването на дълг по договор за инжеренирг към фирма, която през 2011 година санира сградата на болницата.

Както ви съобщихме в протеста се включи и общинската болница в Омуртаг, която пък има неразплатени задължения от близо 700 000 лв. и също е на ръба на оцеляването.

 

Прочетена 3051 пъти

facebook coment