Петък, 01 Декември 2017 16:44

Непълнолетни крадци от Попово задържа полицията

Оценете
(2 гласа)

За 24 часа в РУ-Попово са задържани извършители на кражби от два кафе-автомата в гр. Попово. В хода на разследването е установено, че двамата непълнолетни са извършили и кражби на компютърни конфигурации от две училища в града, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР.

На 30 ноември в поповската полиция е постъпил сигнал за два разбити кафе-автомата в града. След разследване се установява, че извършителите са две непълнолетни момчета на 15 и 16 години, ученици в две поповски училища.

В нощта на 29 срещу 30.11.2017 г. те по идентичен начин чрез използване на техническо средство са повредили заключващите механизми на вратите на двете кафе машини. Задигнали са сума от общо 87 лв. на монети.

По-късно е установена съпричастността на двамата непълнолетни към още две кражби, извършени през м. ноември в града. Двамата младежи са проникнали през един от уикендите чрез счупване на прозорец в сградите на основно училище и на професионална гимназия в гр. Попово. Отмъкнали са три лаптопа, четири компютъра и три монитора за компютри.

По време на проведените процесуално-следствени действия компютърните конфигурации са намерени в домовете на извършителите. Двамата са направили пълни самопризнания за извършените от тях деяния. По тези два случая са образувани досъдебни производства.

Извършителите са задържани са за срок до 24 ч в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

Прочетена 2011 пъти

facebook coment