Петък, 20 Октомври 2017 19:50

4,5 млн. лв. инвестира мебелна компания в нов завод в Попово (видео)

Оценете
(1 глас)

Производителят на тапицирана мебел у нас „Мебел стил” откри трети завод в България. Новата производствена и складова база е разположена в гр. Попово на площ от 11 дка, а инвестицията е на стойност 4,5 млн. лв., без пари от европрограми. На откриването присъства и президентът Румен Радев. Реализирането на инвестицията стана възможно само за 7 месеца след закупуването на парцел със съществуващи сгради. Дейността в производствените цехове ще стартира с 50 работници, а до една година целта е да станат 170, обяви мажоритарният собственик на компанията Илко Илиев. Компанията е от 22 години на българския пазар и има заводи в гр. Търговище и в село Макариополско. За поредна година тя реализира производствен ръст от 25 %. 

При откриването на завода президентът Румен Радев призова да се създават по-добри условия за българските инвеститори у нас и да не се подценява тяхната роля за родната икономика. Той каза, че има една много важна разлика между родния и чуждия инвеститор, чийто интереси са свързани винаги и само с печалбата. Докато българските предприемачи милеят за просперитета на България и българщината. По думите на държавния глава в последните 20 години свикнахме с мисълта, че българската икономика се крепи единствено на външните инвестиции и еврофондовете. В последните години обаче те бележат спад, посочи Румен Радев.

Румен Радев, президент на Р България

„Не е тайна фактът, че за 2016 г. чуждите инвестиции са едва 700 млн. евро, което е 60 % по-малко от предишната година. А тази съкрушителна тенденция продължава и за първото полугодие на т.г. има инвестиции от 400 млн., които е 50% по-малко от полугодието на м.г. Затова трябва да се обърнем към нашите инвеститори, да ги подкрепяме, да ги аплодираме, да търсим по-добри условия, така, че те наистина да инвестират в България, особено тук в производството”

Прочетена 6327 пъти

facebook coment