Четвъртък, 31 Август 2017 12:33

В Попово започват да санират и шест публични сгради

Оценете
(2 гласа)

След като приключи санирането на 13 жилищни блока по Националната програма за енергийна ефективност Община Попово стартира строително-монтажните дейности за саниране на 6 публични сгради в общината. Те ще се обновяват с европейско финансиране по Оперативна програма „Региони в растеж“ за 843 542,62 лв.

Стартът на планираните енергоспестяваши мерки ще бъде даден утре на специална церемония по „Първа копка“, която ще се проведе от 10.30 часа на откритото пространство пред сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Дейностите, които са планирани по проекта, са насочени към изпълнение на мерки за енергийна ефективност на 6 сгради в общината – музикалната школа към Народно читалище "Св. Св. Кирил и Методий 1882 г.", административната сграда на Министерство на земеделието, храните и горите, където се помещават Общинската служба по земеделие и Областна дирекция по безопасност на храните – Търговище с офис в Попово, и четири сгради на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в града. Общата разгърната площ на обектите е 1 448,71 м2.

Прочетена 2668 пъти

facebook coment