Сряда, 05 Юли 2017 14:12

Постоянен арест за мъжа с наркооранжерия край язовир в Поповско

Оценете
(1 глас)

Концесионерът на язовира в землището на поповското село Априлово Мирослав М. е в ареста, след като Районният съд в Попово уважи искането на Районната прокуратура в града за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

37-годишният мъж е привлечен като обвиняем от Районната прокуратура в Попово за отглеждане на марихуана, съобщиха от държавното обвинение. Както Ви информирахме, мъжът беше заловен при полицейска акция на 2 срещу 3 юни т.г. При претърсване в района на язовира, стопанисван от Мирослав М., във фургон са намерени принадлежностите от наркоплантацията.

В началото на месец май 2017 г. полицията провежда специализирана операция в района за търсене на укриващи се бежанци. Тогава в изоставена хижа край язовира полицейските служители открили плантация с над 200 саксии с марихуана, кварцови лампи, препарати за торене и други принадлежности за отглеждане на растенията.

203 саксии с марихуана били открити в гориста местност близо до язовира. По туба с препарат за торене полицията иззела дактилоскопна следа, оставена от Мирослав М. Той преместил наркоплантацията си с марихуана, след като бил разкрит от служители на електроразпределителното дружество, че се е присъединил незаконно към мрежата, за да краде ток за отопление на растенията.

Мирослав М. е извършил това престъпление в изпитателния срок на предходна условна присъда, по която получил наказание 1,6 год. лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок също за отглеждане на марихуана, както и за държане с цел разпространение на наркотици и за незаконно държане на ловна пушка.

Определението на Поповския районен съд подлежи на обжалване пред Търговищкия окръжен съд.

Прочетена 2271 пъти

facebook coment