Петък, 18 Ноември 2016 11:36

44 машини ще чистят през зимата в Община Попово

Оценете
(1 глас)

234 688,33 лв. е прогнозният размер на средствата, които Община Попово ще изразходи за снегопочистването, като в зависимост от метеорологичните условия тя може да варира, съобщанат от кметската администрация. Вече са избрани фирмите, които ще отговарят за снегопочистването в община Попово през зимата, след проведена обществена поръчка. Това са „ПЪТИНЖИНЕРИНГСТРОЙ – Т” ЕАД и „ГЕОСТРОЙ ПОПОВО” ООД. 

Цялата общинска пътна мрежа ще се поддържа от „ПЪТИНЖИНЕРИНГСТРОЙ – Т” ЕАД, снегопочистване в кв. Невски и кв. Сеячи, както и улиците на всички кметства от – „ГЕОСТРОЙ ПОПОВО” ООД. За републикански пътища в границите на град Попово ще се грижи  „ПЪТИНЖИНЕРИНГСТРОЙ – Т” ЕАД.

На прага на предстоящия зимен сезон е създадена необходимата организация за подсигуряване на нормални условия на живот и работа на населението при екстремални зимни ситуации, увуряват от Общината. Техниката на фирмите е в пълна готовност за работа. Това бе констатирано след проверка на общо 44-те машини от съответните инспектиращи и контролиращи органи. Осигурени са тежки машини, необходими при кризисни ситуации, и леки автомобили с висока проходимост за обход и контрол на пътната мрежа при зимни условия.

Прочетена 2403 пъти

facebook coment