Понеделник, 01 Юли 2019 15:16

Строителни отпадъци изхвърлени в селско дере

Оценете
(2 гласа)

Нерегламентирано сметище със строителни отпадъци установиха след подаден сигнал от РИОСВ – Шумен. Сигналът е подаден от жители на с. Славяново, Община Попово.

Строителни отпадъци били изхвърлени в дерето на селото. Екоинспекторите, които посетили мястото с представител на община Попово и подателя на сигнала се натъкнали на замърсен участък с бетонни отломки, тухли и мазилка с дължина около 100 м. Недобросъвестен жител системно е изхвърлял строителни отпадъци по черен път в селото, част от които по-късно са пропаднали в най-ниската част на дерето.

При извършения оглед на място в дерето не е установено нерегламентирано заустване на отпадъчни води, както и видимо замърсяване и оцветяване на речните води. Строителните отпадъци обаче са потенциална опасност за намаляване на проводимостта и бъдещо замърсяване на дерето, което е приток на р. Сеячка и се влива в яз. Каваците, установи още проверката.

На община Попово са издадени предписания за своевременно почистване на замърсения участък и уведомяване в срок на РИОСВ – Шумен за изпълнението им.

Прочетена 1851 пъти

facebook coment