Вторник, 09 Октомври 2018 11:06

11 000 лв. даде старица от Попово на телефонни измамници

Оценете
(1 глас)

92-годишна жена от Попово е дала на телефонни измамници 11 000 лв., съобщават от пресцентъра на ОД на МВР. В понеделник около 11 ч. неизвестен мъж се е обадил на стационарен телефон на жената и под предлог да окаже съдействие на полицейски служители за арест на престъпник я е заблудил и отнел сумата.

От ОД МВР-Търговище отново напомнят на гражданите, че не съществува практика полицията да иска парични суми от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. От дирекцията призовават хората да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за задържане на извършители на престъпления, тъй като полицейските органи никога не търсят съдействие от гражданите по този начин.

Хората трябва да знаят, че ако на телефона си получат обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и ги помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта е необходимо „само“ да предадат наличните си спестявания и златни накити, то спрямо тях се извършва опит за измама. 

При получаването на подобно обаждане е необходимо те незабавно да потърсят контакт с близките си и да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР, и под никакъв предлог да не предоставят пари и ценности на непознати.

Прочетена 1756 пъти

facebook coment