Понеделник, 08 Октомври 2018 14:28

Предстои 9-то издание на кинофестивала "Димо Коларов" в Попово

Оценете
(1 глас)

За девети път от 18 до 20 октомври Попово ще бъде домакин на Фестивала за операторско майсторство „Златното око“ с международно участие в памет на Димо Коларов. В конкурсната програма ще участват общо 31 филма, от които 8 чуждестранни и 23 български. В различните категории ще се състезават 17 игрални, 9 документални и 5 студентски филма, продукции от съвременното национално и международно киноизкуство с публичен показ от последните две години.

Наред с това жители и гости на Попово ще могат да станат съпричастни на редица съпътстващи събития – дискусии, прожекции на филми, откриване на фотоизложба, срещи с актьори. Може да посетите на 20 октомври срещата-разговор с проф. Стефан Данаилов и Георги Тошев – автори на автобиографичната книга „Романът на моя живот“, както и да гледате прожекцията на филма „Монолог“. Ще се върнете години назад в щастливите мигове на лятото на 1994 година с филма за Световното първенство по футбол в САЩ. След срещата тържествено ще се даде името „Димо Коларов“ на Дома на културата – Попово.

Официалното откриване на фестивала е на 18 октомври (четвъртък) от 18:00 ч. в залата на Дом на културата. Церемонията по награждаване и закриване на IX Фестивал за операторско майсторство „Златното око“ е на 20 октомври (събота) от 18:00 ч. Част от нея е концертът на Разградската филхармония „Проф. Димитър Ненов“ с „Филмова музика от световната класика“. 

Прочетена 1981 пъти

facebook coment