Четвъртък, 11 Март 2021 11:39

Обявен за издирване мъж откриха в Опака

Оценете
(2 гласа)

31-годишен мъж от с. Голямо Градище, община Опака, който е бил обявен на общодържавно издирване, е открила полицията, съобщиха от ОД на МВР – Търговище.

Той е издирван в качеството му на свидетел по образувано досъдебно производство. Установен е на адрес в селото при специализирана полицейска операция с цел противодействие на  битовата престъпност, подобряване на пътната безопасност и намаляване на травматизма по пътищата. Тя е проведена днес от служители на РУ-Попово на територията на опаченските села Голямо Градище и Крепча.

По време на акцията в двете села са били изградени 4 контролно-пропускателни пункта. Освен тях са работели и три мобилни екипа от полицейски служители. Проверени са  83 моторни превозни средства и 97 лица. Установени са петима с криминални прояви, с които са проведени беседи.

При превантивната дейност по безопасността на движението за контролните органи са съставили един акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата. Той е за управление на МПС без поставен от водача обезопасителен колан. Наложени са и 31 глоби по фиш.

Прочетена 794 пъти

facebook coment