Вторник, 31 Октомври 2017 17:13

Болницата с Омуртаг с нов шеф. Д-р Ненчева е възстановена на работа в РЗОК

Оценете
(1 глас)

Д-р Йошенка Ненчева е подала оставка като временно изпълняващ длъжността изпълнителен директор на МБАЛ – Омуртаг. Това става ясно след проведено извънредно заседание на Общинския съвет – гр.Омуртаг вчера.

Причина за напускането на поста е спечелено от нея дело за неправомерно уволнение като директор на Районната здравна каса в Търговище. Решение на Върховен касационен съд постановява възстановяването на д-р Ненчева на работа.

Акушер-гинекологът д-р Йошенка Ненчева ръководеше здравната каса до 2015 година, а през юни т.г. пое управлението и на общинската болница в Омуртаг.

В своята молба до кмета на Община Омуртаг Ешреф Ешрефов тя благодари за гласуваното доверие и за оказаната подкрепа при решаване на проблемите на болницата от местната власт.

Общинският съвет в Омуртаг е избрал за временно изпълняващ длъжността на общинската болница д-р Христо Желев. Той е „магистър“ по медицина със специалност нервни болести. Предложението е било прието единодушно от всички присъстващи общински съветници.

Прочетена 3411 пъти

facebook coment