Вторник, 26 Септември 2017 09:34

Инфощанд за потребителските права гостува в Омуртаг

Оценете
(2 гласа)

Омуртаг е спирка на информационното турне под мотото „Вашите права като европейски граждани”. Щандът ще бъде разположен на пл. „Независимост“ в града на 27 септември, сряда, от 11 ч., съобщават организаторите от Европейския потребителски център.

Идеята е да запознаем хората какви са правата им като потребители в Европейския съюз, как могат да си потърсят работа зад граница, а ако са студенти – да отидат на стаж и натрупат опит в друга държава. Може да разберат и как да намерят партньор за свой бизнес проект или технологично сътрудничество. Подготвили сме много полезна информация, но сме предвидили и забавни игри с награди. При необходимост хората могат да подадат сигнал за нарушени потребителски права на щанда при нас, казват организаторите.

 Информационната кампания се провежда съвместно от европейските мрежи в България - Център за развитие на човешките ресурси, Европейски потребителски център България, Информационен център "Европа Директно: София", Enterprise Europe Network - България и Бюро Творческа Европа (офис МЕДИА).

Турнето се провежда по традиция всяка есен на различни места из страната.

Прочетена 1985 пъти

facebook coment