Сряда, 23 Август 2017 16:12

Недоволство срещу кмета на село Паничино

Оценете
(1 глас)

Жители на омуртажкото село Паничино се жалват от кмета Христо Божилов на областния управител на Търговище Митко Стайков. Те се оплакват, че от около три месеца са оставени без улично осветление, понеже са гласували на последните избори за определена политическа сила.

По този повод Стайков се срещна с тях и селския кмет, който се е държал грубо и арогантно по време на срещата. Той си позволи израза „Хората от селото не ме интересуват!“, поясняват от пресцентъра на областната управа.

panichino1

По думите на хората кметът на Паничино редовно и неоснователно отсъствал от работа и не се интересувал от проблемите им.

По този повод областният управител е изпратил сигнал до Регионалния представител на Комисията за защита от дискриминация в област Търговище, кмета на Община Омуртаг и до Районна прокуратура в града.

„Това грубо и непрофесионално отношение от страна на кмета Христо Божилов, като орган на изпълнителната власт, е абсолютно недопустимо и в разрез с положената клетва по чл.32 от ЗМСМА, както и в нарушение на чл. 46, ал.1, кт. 10 от ЗМСМА“, посочва в документа Митко Стайков.

„Относно необоснованото и самоволно спиране на уличното осветление считам, че това е нарушение на чл. 4 от Закона за защита от дискриминация“, пише още в сигнала областния управител.

Стайков очаква в кратък срок да бъде уведомен за становището и предприетите действия от страна на сезираните институции.

Прочетена 3052 пъти

facebook coment