Петък, 23 Юни 2017 15:40

Отвлечено внимание е причина за тежката катастрофа край Зелена Морава

Оценете
(2 гласа)
Отвлечено внимание е причина за тежката катастрофа край Зелена Морава Сн. МВР-Търговище

Отвлечено внимание на шофьора е причина за зверската катастрофа край омуртажкото село Зелена Морава, съобщават от пресцентъра на полицията. В нея тази сутрин загинаха двама души, а общо шестима са ранени. Сред тях с опасност за живота е 9-годишно дете и една жена. Правоспособният водач Ф.Ш., на 57 год., гражданин на Република Турция, управлявайки собствения си лек автомобил „Рено Меган“, при движение в посока гр. Котел – на прав пътен участък, поради отвлечено внимание, е навлязъл в лентата за насрещно движение. Челно се е блъснал в движещ се насреща лек автомобил „Дачия Логан“ с турска регистрация, управляван от правоспособния водач А.М., на 43 год., от с. Камбурово, община Омуртаг.

В резултат на инцидента водачът на лекия автомобил „Дачия Логан“ и пътуваща в същия автомобил 39-годишна жена от с. Камбурово, община Омуртаг, са починали на място.

9-годишно момиче, пътувало в автомобила „Дачия Логан“, е прието в интензивното отделение на МБАЛ-Търговище с опасност за живота му. Други двама пътували в същия автомобил граждани са приети за лечение в МБАЛ-Търговище без опасност за живота им: 54-годишният М.М. от с. Камбурово – с фрактури на ребра, и 21-годишният Е.М. от с. Вельово, община Антоново – с комоцио. Водачът на лекия автомобил „Рено Меган“ е приет в същата болница със спукване на глезен, без опасност за живота му. Други две жени – гражданки на Република Румъния, пътували в автомобила „Рено Меган“, също са приети за лечение в МБАЛ-Търговище: 41-годишна жена – с опасност за живота й, и друга 38-годишна жена – със счупен прешлен, без опасност за живота й.

По двата автомобила са нанесени значителни материални щети. На водача на лекия автомобил „Рено Меган“ е взета проба за евентуално наличие на алкохол в издишания от него въздух по надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, която е отрицателна. Взета му е кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ-Омуртаг.

Пресцентър МВР- Търговище

Прочетена 3763 пъти

facebook coment