Петък, 23 Юни 2017 10:12

Две жертви и ранени в катастрофа край Омуртаг

Оценете
(1 глас)
Две жертви и ранени в катастрофа край Омуртаг Сн.Архив

Двама души загинаха, а други шестима са тежко ранени след катастрофа между два леки автомобила с турска регистрация на пътя Котел-Омуртаг, до с. Зелена Морава тази сутрин. Най-тежко ранени са дете и една жена. Според запознати пострадало е 9 годишно дете, на което се извършава мозъчна операция. Още една жена, пътувала в единия от автомобилите е в много тежко състояние. Лекарите се борят за живота й.

В 7,08 ч. в оперативната дежурна част на ОД МВР-Търговище е получено съобщение за възникналия пътен инцидент, съобщават от полицията.

Своевременно на мястото на инцидента са пристигнали екипи на полицията, пожарната и на Спешна помощ. Загиналите на място са мъж и жена. Няколко души са откарани в МБАЛ-Търговище за преглед.

Движението в участъка на път II-48 Котел-Омуртаг беше възстановено към 11 ч. Преди това то беше временно преустановено, като на минаващите оттам леки автомобили се предлагаше обходен маршрут през с. Зелена Морава и с. Веренци. Товарните автомобили трябваше или да изчакат или да ползват Хаинбоаз или Ришкия проход.

ПОДРОБНОСТИ Тук

Прочетена 4237 пъти

facebook coment