Четвъртък, 16 Февруари 2017 18:40

Проверяват дали катастрофиралите бусове в Унгария са от Омуртаг (видео)

Оценете
(3 гласа)

Собствениците на двата български микробуса, превозвали пътници, които пострадаха при верижната катастрофа в Унгария вероятно са от Омуртаг. В града местните хора ги познават и казват, че редовно извършват превоз на пътници и багаж. Официалните власти обаче не потвърждават информацията. Засега от Министерството на външните работи съобщават само, че микробусите са с регистрационни номера от региона на Търговище. А полицията проверява това.

Според наши източници единият от микробусите, с който са пътували българите, е собственост на баща и син Феим и Ерхан Мъстънови, които организирали редовно курсове в чужбина. Предполага се, че зад волана във фаталния момент е бил синът.

Потърсихме семейството на адреса им в Омуртаг, но никой не ни отвори. Срещу къщата беше паркиран бус с германска регистрация. Съседи им бяха лаконични.

Съседка:

„Доколкото знам нещо с превоз се занимават, ама какъв превоз не мога точно да ви кажа“

Според запознати другият от катастрофиралите бусове пък е собственост на мъжа на Гюлхан Мустафа, която е козметичка. Къщата, където се намират салона й в Омуртаг обаче е продадена, твърдят комшии. Жената била по майчинство и повече от година не живеела в града. Мъжът й пък е отпътувал спешно зад граница на мястото катастрофата. От кметството в Омуртаг казаха, че все още нямат официална информация по случая и не могат да потвърдят дали се касае за техни съграждани.

Ешреф Ешрефов, кмет на община Омуртаг:

„Има хора, които пътуват за Европа, които работят в Западна Европа. Сега не мога да кажа със сигурност дали са извършвали транспортна дейност или са отивали да работят“

Полицията у нас ще проверява дали катастрофиралите микробуси са били регистрирани в България за превоз на пътници. Това каза директорът на Главна Дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски пред БНТ. Засега основната версия за дейността на хората от Омуртаг е, че те са извършвали нелегални превози, маскирани като споделено пътуване. 

Прочетена 5286 пъти

facebook coment