Печат на тази страница
Понеделник, 10 Януари 2022 09:37

Кметът на Омуртаг награди европейска шампионка по бокс за жени Мелис Йонузова-Мусова

Оценете
(1 глас)
Кметът на Омуртаг награди европейска шампионка по бокс за жени Мелис Йонузова-Мусова СН. Община Омуртаг

Парична награда и поздравителен адрес на двукратната европейска шампионка по бокс за жени Мелис Йонузова-Мусова връчи кметът на Община Омуртаг инж. Ешреф Ешрефов. Премията е за многобройните успехи в областта на спорта, както и за прослава на родния край. Награден беше и нейният треньор Фикрет Ереджебов, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

„Поздравявам те за огромната воля и всеотдайния труд, с които се представяш достойното на всички твои участия! Гордея се, че в Омуртаг има изявени спортисти като теб. Вие сте най-добрите посланици на нашия град. Вашите успехи са модел за подражание!„ , каза кметът и пожела на Йонузова-Мусова здраве и нестихващ спортен хъс.

Успешната състезателка започва спортната си кариера от „Боксов клуб – Омуртаг“ през 2015 г., на 14 годишна възраст. Носителка е на два златни и два бронзови медала от Европейски първенства по бокс. През 2019 г. става балкански шампион на Балканиадата в Р Турция и завоюва пето място на световното в Русия. Има множество златни медали от Републикански състезания. През 2021 г. Мелис се класира на първо място в международния турнир „Златна ръкавица“, проведен в Сърбия.

Прочетена 310 пъти