Сряда, 25 Март 2020 10:07

Доброволци набира Община Омуртаг

Оценете
(1 глас)

Община Омуртаг набира доброволци от днес. Кметът на общината Ешреф Ешрефов направи лично обръщение-апел затова във фейсбук.

Доброволците ще се включат при осигуряване на социалния патронаж на най-рисковата група - възрастните граждани. За всеки един от доброволците, които ще бъдат ангажирани само при възникнала необходимост, са осигурени необходимите предпазни средства. От помощ имат нужда и българските лекари и медицински персонал, както и служителите от Регионалните здравни инспекции, които поемат най-тежките случаи, с риск за своя живот и здраве и този на членовете на техните семейства, допълва кметът.

"Намираме се в безпрецедентна ситуация, излизането от която изисква личната ангажираност на всеки от нас. Въпреки предприетите мерки и усилията на много институции по предотвратяване разпространението на епидемията от коронавируса COVID -19, според прогнозите на здравните власти, пикът тепърва предстои. Ресурсите на държавата и на нас - местната власт, обаче са ограничени", посочва Ешрефов.

Желаещите да се включат като доброволци могат да пишат на адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или да се обядт на телефон: 0605/ 6-23-11.

Прочетена 1211 пъти

facebook coment