Петък, 20 Май 2016 09:37

Полицейски наряди и проверки на заведения по баловете

Оценете
(1 глас)

Във връзка с абитуриентски балове в ОД МВР-Търговище е набелязан широк спектър от конкретни мерки за опазване на обществения ред, сигурността и безопасността на движението по пътищата. Създадена е организация за максимално ефективно използване на полицейските сили от трите районни управления в състава на дирекцията, като приоритетно служителите им ще съблюдават за спазване на обществения ред в районите на училищата, заведенията и там, където има струпвания на повече автомобили с абитуриенти.

По време на абитуриентските балове ще има засилено полицейско присъствие на служители от “Пътна” и “Охранителна” полиция. Уязвимите и по-рискови места ще бъдат обезпечени от полицейски наряди, а ако се налага абитуриентските шествия ще бъдат съпровождани от полицейски автомобили.

По данни на полицията абитуриентите от търговищките училища ще празнуват в основно в града, докато зрелостниците от Попово, Опака и Омуртаг са предпочели забавления другаде. Затова непосредствено преди отпътуване на автобусите служители на “Пътна полиция” ще извършат проверки на документацията на водачите им, които ще бъдат тествани по надлежния ред за евентуална употреба на алкохол. Ще се проверява дали съответният автобус е преминал годишен технически преглед и дали има сключена задължителната застраховка “Гражданска отговорност”.

Проверки са извършени и в заведенията в Търговище с цел обезпечаване на сигурността на присъстващите, както и относно спазване на противопожарните правила, за наличието на планове за безопасна евакуация и на изправни противопожарни уреди. Проведени са инструктажи с персонала предвид ограничаване предпоставките за възникване на пожари и за необходимите първоначални действия, които служителите трябва да предприемат при евентуално възникване на инцидент до пристигането на огнеборците. Специално внимание се обръща на пропускателния режим в заведенията, за да не бъдат допускани в тях хора с огнестрелно оръжие, агресивни, в явно нетрезво състояние или видимо употребили наркотични вещества.

Прочетена 2126 пъти

facebook coment