Вторник, 17 Май 2016 16:30

Великотърновският университет залага на дистанционно обучение и нови технологии

Оценете
(2 гласа)

Великотърновският университет ще постави началото на технологична модернизация на учебното заведение и засилване на дистанционното обучние. Това съобщи в Търговище ректорът на висшето училище проф. Христо Бонджолов. Така всяка учебна зала ще бъде оборудвана с технологии за дистанционно обучение, видеоуроци.

„Няма значение къде се намирате, защото като имате график на преподавателя кога ще чете лекция, ще може или да си запишете урока, или да го гледате в реално време", обясни ректорът. Той посочи, че финансирането на технологичното обновяване не е с помощта на държавата, а чрез бизнеса.

В Търговище проф. Бонджолов и част от екипа му представиха акценти от кандидатстудентската кампания за новата учебна година.

Според преподавателите има целенасочена атака срещу българското образование, а изпращането на студенти в чужбина крие рискове. „Едва 20 % от българските студенти в чужбина успяват за завършат“, каза ректорът на ВТУ. Така те са принудени да започват нискоквалифицирана работа, за да се издържат в европейските страни с висок стандарт на живот.

Прочетена 2271 пъти

facebook coment