Неделя, 17 Януари 2016 09:17

Над 50 см сняг в Търговищко, паднали дървета пречат на почистването

Оценете
(0 гласа)
Зима 2016 Зима 2016 Търговище ТВ

Поради непрекъснатия снеговалеж обстановката е усложнена, а пътищата са заснежени. 35 селища са без ток, тъй като тежкия сняг обледява жиците и пречи на електрозахранването. По данни на дежурния в общинския щаб по сигурност има много нападали дървета по пътищата, които затрудняват снегопочистването.Снежната покривка в Търговище е над 50 см, а в селата повече. На места има снегонавявания и преспи. Продължава работата по почистване на града. Обработват се приоритетно главните транспортни артерии, все още машините не са влезли в малките улички. Раннобудните жители на града са принудени сами да си проправят пъртини.

Утре, 18 януари 2016 г., понеделник, е обявен за неучебен ден за училищата на територията на община Търговище, предвид създадената усложнена зимна обстановка. Това стана със заповед на кмета д-р Дарин Димитров, съгласувано с Регионалния инспекторат по образованието в Търговище.В града чистят 7 машини, а по общинската пътна мрежа са пуснати 10 снегорина на "БКС - Търговище". Положението с електрозахранването по селата остава тежко.
37 машини обработват с пясък пътните настилки в област Търговище. По-обилен снеговалеж към момента има в общините Омуртаг и Антоново, където се е образувала снежна покривка, но пътищата там са изчистени до асфалт. Силен сняг вали и в прохода Боаза.

Община Търговище разпореди до 6 часа сутринта на 18 януари да бъдат разчистени общинската пътна мрежа и основните улици в Търговище, ангажиментът е на БКС. До 16 часа в понеделник от снега трябва да бъдат почистени и по-малките отсечки в Търговище и в селата.

Обстановката е усложнена и е по-удачно хората, ако не се налага, да не излизат с автомобили.Хората да почистят пред входовете на своите жилищни кооперации, а собствениците на търговски обекти и офиси пред съответните имоти.

Прочетена 3250 пъти

facebook coment