Сряда, 15 Юни 2016 07:19

Космонавтът Георги Иванов гост на Фестивала на радостта

Оценете
(3 гласа)

Приключи 20-то юбилейно издание на „Фестивал на радостта“, организиран от обществен фонд „Детство”. Той се проведе в националния детски комплекс в Ястребино. На гала-концерта негов специален гост беше първият български космонавт Георги Иванов. 120 палавници от 6 Дома за деца лишени от родителски грижи и 13 Центъра за настаняване от семеен тип от цялата страна участваха в тазгодишния лагер. В рамките на една седмица те имаха поле за творчески и спортни изяви, в различните клубове и арт ателиета.

Фестивалът е ярък пример за добра практика в социалните услуги за деца и специализираните институции. Ние все още сме длъжници на децата в риск, каза организаторът на фестивала Иванка Василева.

Талантът на децата от специализираните институции пролича в изложбата, за която са сътворили пана от вълна, изделия от стъклопис, рисунки. Ръкоделията ще са дар за всички щедри дарители и доброволци на обществен фонд „Детство”. Възможността да излязат на сцена и изпитат удовлетворение от представянето си пък им дава гала-концертът, на който тази година се усети любовта към България. На него гостува и големия приятел на децата и благодетел на фестивала – първият български космонавт Георги Иванов

За хуманната си кауза  и човешка съпричастност в работата с деца, нуждаещи се от подкрепа, Иванка Василева получи поздравителен адрес от Цветан Васев, изп. директор на АСП, както и признанието на децата и техните ръководители.

Прочетена 2889 пъти

facebook coment