Печат на тази страница
Неделя, 27 Май 2018 17:53

Видео: С пищен купон Божидар Митов отпразнува 60 лета

Оценете
(5 гласа)

С пищен купон, сред приятели, близки и бизнеспартньори агробизнесменът от Търговище Божидар Митов отпразнува 60-годишния си юбилей. Основателят и двигател на холдинга „Агроелит“, който вече 28 години развива успешно земеделие в област Търговище и част от населените места в Шумен и Разград е роден на 9 януари, но отложи тържеството за по-хубаво време. И както, винаги го е съпровождал късмета и снощи времето се смили над юбиляря и не развали празника на над 400-те гости в ресторант „Избата”.

С типичната си лаконичност Божидар Митов благодари на всички, които уважиха празника. Каза, че няма да „свива платна” и да се оттегля в заслужен отпуск, както му пожелаха трите деца. Обеща да заведе голямата си фамилия на семейна почивка, за която никога не им остава време. С радост и вълнение обяви, че очаква пето внуче. То ще е второто дете на сина му Борислав и снахата Елена. Призна обаче публично, че очаква трите му деца да го зарадват с поне 7-8 внуци.

Букети и подаръци на тържеството липсваха, тъй като рожденикът помоли гостите да не носят дарове, а да подкрепят финансово каузата: „По-добро професионално обучение, за по-добра реализация”. Целта на дарителската кампания е да набира средства за подпомагане на професионалното и техническо образование на учениците от Професионална гимназия по земеделие, Професионална техническа гимназия „Цар Симеон Велики” и клуб по авиомоделизъм към Центъра за младежки дейности и инициативи в Търговище.

Празнуващите се радваха на класни питиета, богата трапеза и палитра от музикални и танцови изпълнения. Съдържателни и мелодични песни поднесоха поп певицата от Търговище Кремена Кряколова, тв водещия Драгомир Драгонов – Драго Чая. Заредени с емоция на сцената излязоха народни изпълнители и танцьори от детски ансамбъл „Шарено герданче”. Кулминацията на купона бяха рокаджиите от „Сигнал”, които „забиха” вечните си хитове – „Да те жадувам”, „Може би” и др.

Разбира се, не липсваше и многоетажна торта, която Божидар разряза редом със съпругата си Мария. Защото вече 35 година те са заедно и в живота, и в работата. 

текст и филм: Денислава Атанасова

снимки: Екатерина Накова

видео: Кольо Колев

Прочетена 6202 пъти