Baner ViK 2017 560 70

Четвъртък, 28 Юли 2016 11:18

Нова улица, тротоари и паркинг. Започва ремонт на пробива „Катрафилов“

Оценете
(3 гласа)

20 години след изготвянето на застроителния план на т.нар. пробив „Катрафилов“ в Търговище се намериха пари за изграждане на обекта. Министерският съвет отпусна 1 500 000 лв. за реконструкция на ул."Поп Сава Катрафилов" от бул."Трайко Китанчев" –кръстовище ул. "В. Петлешков" до кръстовище ул. „Любен Каравелов". Така ще има директно трасе, свързващо централната градска част с жилищните квартали „Запад” 1 и 2.

Добрата новина днес беше оповестена и на заседанието на местния парламент. Кметът д-р Дарин Димитров каза, че улицата ще бъде с две платна от по 7 метра, с два нови тротоара. В района между ул. "В. Петлешков" и "Тр. Китанчев" ще бъдат обособени два автопаркинга за 57 места. Ще бъде подменена електрическата и ВиК инфраструктура. Предвидено е ново осветление и отводнителни съоръжения.

Изграждането на новото трасе на ул.”Катрафилов” е включено в действащия застроителен план на Търговище от 1996 г. Миналата година е направена актуализация на работния и инвестиционния проекти.

От пресслужбата на кметството съобщават, че след отпускането на целевата субсидия за изграждане на новото разширено трасе на улица „Катрафилов” започва разработване на документите за обявяване на процедура за избор на изпълнители. Договорите ще бъдат сключени до ноември, за да се гарантира целесъобразното използване на средствата.

Общо 2 530 000 лв. на общините Търговище, Омуртаг, Антоново и Опака за реализиране на значими общински проекти отпусна МС, съобщиха от пресцентъра на народния представител д-р Венка Стоянова.

На община Омуртаг се дават 350 000лв. за изграждане на детскаплощадка, като 270 000 от тях са за ремонт и рехабилитация на уличната мрежа. По бюджета на община Опака за благоустрояване на училищни площадки и създаване на зони за отдих и спорт - 330 000лв. На община Антоново за доизграждане на градска пречиствателна станция за отпадни водина гр.Антоново и изграждане на пътища в общината са отпуснати 350 000 лв.

Прочетена 1547 пъти

lates news 210

facebook coment