Вторник, 20 Февруари 2018 14:40

БЧК-Търговище отчита дейността си

Оценете
(1 глас)

Хуманитарна помощ от Български Червен кръст – Търговище са получили 8 417 души, съобщават от организацията. Тя отчита 2550 члена и 162 доброволци има Български Червен кръст – Търговище. В младежката организация на организацията пък има 114 младежи.

През м. г. 37 от тях са преминали обучения по здравословно хранене, първа помощ, превенция на зависимости, социално-помощна дейност, уточняват от БЧК - Търговище. В информационните им кампании са взели участие 2 609 човека. Работили са по проект „Съхрани здравето си в четири стъпки“; „Лято на детските усмивки“; „Подкрепа за приемни семейства“. Редово участват и в кампаниитте: „Два пъти Коледа“; „Топъл обяд за деца“; „Млечна кухня за деца в риск“; „Подкрепа за кандидат-студенти“; „Топла храна за бездомни“; „Групи за взаимопомощ на самотни възрастни“; Хранителна програма,финансирана от ЕС.

Червенокръстците провеждат и обучения по първа помощ, подготовка на населението при бедствия. Имат младежки авариен екип и доброволен екип за действие при бедствия , аварии и катастрофи

През м. г. чрез фондонабирателни кампании в подкрепа на уязвими общности са събрани 8 400 лв.

Публичният отчет на Български Червен кръст – Търговище за 2017 година ще бъде утре, от 14 часа, в конферентната зала на хотел „Идол“.

 

Прочетена 801 пъти

lates news 210

facebook coment