Baner ViK 2017 560 70

Четвъртък, 08 Февруари 2018 13:39

Видео: НАП-Търговище с нови ПОС терминали

Оценете
(2 гласа)

От началото на този месец в офиса на НАП-Търговище са въведени в експлоатация три нови физически ПОС терминали. Това ни дава възможност да се издължим с кредитна или дебитна карта. При разплащанията с карти не се начисляват банкови такси. Това стана ясно на пресконференция днес, дадена от ръководството на местната приходна агенция. Засега само собствениците на карти Visa нямат достъп до тази услуга.

Чрез ПОС терминалът във всяко поделение на приходната агенция всеки данъкоплатец може да извърши безкасово плащане на своите дължими данъци. Единственото изискване е да удостоверим с ЕГН своята самоличност.

Сметката на НАП, по която се плаща чрез виртуален или физически ПОС терминал се заверява буквално за минута, тоест не се налага да се чака денонощие или дори повече преди парите да пристигнат. Това ще елиминира хилядите случаи на начисляване на стотинки лихва, заради късно пристигнал превод.

За тези, които не обичат реденето на опашки и ползават Интернет НАП вече има вируален ПОС терминал. Компютър, интернет и персонален код, издаден от НАП, са напълно достатъчни, за да си платим данъците от вкъщи, с банкова карта, чрез виртуален ПОС терминал. Приложението вече е достъпно на сайта на приходната агенция, обясни зам. началникът на НАП-Търговище Тодор Коджаманов.

До момента в офиса на НАП в Търговище са подадени 619 декларации за облагане на доходите на физическите лица по електронен път, от които 337 с ПИК. 306 са фирми възползвали се да платят корпоративния си данък онлайн, стана ясно на пресконференцията.

От НАП напомнят, че до края на данъчната кампания на 30 април ще се работи с т.нар. плаващо работно време, тоест без обедна почивка. Като в дните, в които изтичат срокове офисите ще работят до тогова докато има клиенти в салона за обслужване. А ползването на е-услугите е добър начин да се избегнат опашките.

Прочетена 530 пъти

lates news 210

facebook coment