Baner ViK 2017 560 70

Сряда, 07 Февруари 2018 13:57

Градят тенис кортове и писта за авиомоделизъм в Търговище

Оценете
(2 гласа)

Модерни спортни съоръжения ще се изградят тази година в Търговище. Над половин милион лева осигурява Община Търговище за спорт през 2018 г., съобщават от местната управа. Вече започна изграждането на 4 тенис корта на стадион "Неделчо Камов" на стойност 120 хил. лв. Направени са подземните комуникации, дренажните системи и водопровода. Предстои подготовка на основата и полагане на настилката от шамот.

64 хил. лв. пък са отделени за писта за авиомоделизъм, която ще се намира зад спортната зала на Работническия стадион и ще представлява бетонно кръгово поле, с диаметър от 50 метра. Работата е възложена на общинското предприятие БКС.

Планирано е и изготвянето на работен проект за спортна зала "Дечко Стефанов" за 20 хил. лв., която се нуждае от ремонт.

Общината осигурява 300 хил. лв. за поддръжка на спортните бази и за субсидиране на спортните клубове и дейности. 60 хил. лв. от тях ще постъпят директно в клубовете като стимул за постиженията им през изминалата година. Разпределението ще бъде извършено според новата Наредба, приета на първата за годината сесия на Общинския съвет.

69 хил. лв. пък са предвидени за мъжкия отбор на футболен клуб „Светкавица“, а 20 хил. лв. са за детско-юношеските му формации. За участие в областно първенство, на аматьорските футболни клубове се предоставят по 240 лв. на домакинска среща.

Около 35 хил. лв. са за ученически спорт, а за церемонията „Спортист на годината“ са отделени 2500 лв.

 

Прочетена 1006 пъти

lates news 210

facebook coment