Понеделник, 05 Февруари 2018 10:03

Ново кръгово, светофари, еднопосочни улици предлага новата транспортна схема на Търовище

Оценете
(3 гласа)
Ново кръгово, светофари, еднопосочни улици предлага новата транспортна схема на Търовище Сн. Предложение за кръгово кръстовище до Дома на техниката

Вече е готово предложението за нова транспортна схема на град Търговище. До разработването ѝ се стигна заради увеличаването на превозните средства и оживения трафик, особено в пиковите часове.

Една от основните промени е предложението за изграждане на кръгово движение на кръстовището до Дома на науката и техниката, заради голямата му натовареност откъм улиците „Паисий“ и „Капитан Данаджиев“. При тази промяна улица "Петра" става без изход. Като втори вариент тук се обмисля и регулация със светофарна уредба.

Нови светофари са заложени и на кръстовището с улиците „Раковски“ и „Катрафилов“, която след т.нар пробив ще се преобразува в продължение на бул. „Сюрен“.

Предвижда се също улиците „Раковски” и „Петлешков” да станат еднопосочни. Създателите на схемата залагат и на нови велоалеи, с което да се облекчи автомобилният трафик.

Градският транспорт запазват линии 3, 4, 10, 11, 13.

Схемата е достъпна на сайта на Общината, с възможност за оставяне на мнения и препоръки.

Публичното обсъждане ще е на 8 февруари, от 17.00 ч. в зала 74 на местната администрация. На него ще присъства ръководството на Общината, както и представител на фирмата, изготвила проекта.

Прочетена 4848 пъти

facebook coment