Вторник, 16 Януари 2018 09:14

Млад шофьор помете спирка (снимки)

Оценете
(4 гласа)
Млад шофьор помете спирка (снимки) Сн. Иван Колев

Катастрофа спирка4

Млад шофьор помете тази сутрин автобусна спирка в кв. Запад 2 в Търговище. Инцидентът, който стана малко след 8 ч., се размина без жертви и пострадали, съобщиха очевидци. По техни думи водачът е ученик, който явно е закъснявал за училище. Идвал е откъм болницата, изведнъж форсирал колата, загубил контрол над волана и се блъснал в спирката.

Катастрофа спирка1

Младежът не е успял да овладее "Маздата" на хлъзгавия и мокър път. За щастие на спирката е нямало чакащи пътници. Нанесени са сериозни материални щети на колата. Автобусната спирка също е потрошена.

По-късно от полицията събощиха, че катастрофиралият е 18-гoдишният T.M. oт гp. Tъpгoвищe.  Бил е caм в aвтoмoбилa. Взeтa му е пpoбa зa eвeнтyaлнo нaличиe нa aлĸoxoл в издишaния oт нeгo въздyx пo нaдлeжния peд – c тexничecĸo cpeдcтвo aлĸoтecт „Дpeгep“, ĸoятo e oтpицaтeлнa. Cъcтaвeн мy e aĸт зa ycтaнoвявaнe нa aдминиcтpaтивнo нapyшeниe пo Зaĸoнa зa движeниe пo пътищaтa.

Катастрофа спирка2

Заради комбинацията от лед и сняг повърхността става хлъзгава и контролирането на автомобила от млади, неопитни шофьори става по-трудно. Затова при зимни условия трябва да се кара със съобразена скорост и да се забрави за спирачките съветват автоинструктори.

Прочетена 1807 пъти

facebook coment