Baner ViK 2017 560 70

Сряда, 25 Октомври 2017 13:29

Вандалски прояви по детските площадки (видео)

Оценете
(1 глас)

Заради вандалски прояви по детските площадки в последния месец Община Търговище харчи повече средства от предвидения бюджет. Така вместо да построи нови съоръжения, според наредбата за безопасност, тя е принудена да пренасочва пари за ремонти.Тази година са заделени 280 000 лв. за изграждане на площадки в детски градини и обществени площи.

В къта за игра край ул."Герлово", в централната градска част преди дни са счупени елементи от всяка катерушка, пързалка, люлка. Вандалите са посегнали и на още 4-5 площадки в два от големите градски паркове.

37 детски площадки има в града. 25 от тях вече отговарят на европейските норми за безопасност. Ремонтирането на разрушените от вандали кътове обаче бави изграждането на нови, каза инж. Димо Димов, директор Дирекция „Устройство на територията" в Община Търговище.

Като цяло хулиганските прояви намаляват след поставянето на видеонаблюдение около зоните за игра и спорт, казаха от кметството. Хванат и глобен нарушител обаче няма. От местната управа апелират за по-голяма бдителност и граждански контрол, който би ограничил своеволията.

Прочетена 568 пъти

lates news 210

facebook coment