Сряда, 20 Септември 2017 09:54

Eсен в буркани представят на Осенската поляна

Оценете
(2 гласа)

"Есен в буркани" е наречена изложбата, която ще бъде част от тазгодишното издание на традиционния събор "Под крушата на осенската поляна". 23 читалища ще подредят на поляната даровете на природата, отгледани в селските дворове през лятото.

Грижливи приготвени сладка, конфитюри, лютеници, петмез и друга зимнина ще покажат трудолюбивите хора. Ще има демонстрации по приготвяне на гюзлеми, мекици. Гостите ще могат да опитат още вкусни тестени изделия и сладки изкушения, традиционни за нашия край.

В 11 часа край село Осен ще бъде дадено началото на традиционния общински празник, уточняват от пресцентъра на местната управа.

В програмата на събора са включени и кътове за децата, където ще има спортни занимания и надпревари. Забавлението е поверено на група „Вакали” и фолклорната изпълнителка Ева от „Ева квартет”.

Със събора на Осен жителите на общината ще отбележат Деня на независимостта - 22 септември.
Час по-рано празникът ще има ритуал за издигане на националното знаме на площад „Свобода”. С приветствие към гражданите ще се обърне и кметът д-р Дарин Димитров.

Организаторите от Община Търговище осигурява безплатен транспорт за всички граждани, които желаят да се включат в празника край село Осен. В 10,30 часа от паркинга до хотел „Терра Европа” ще потеглят 4 автобуса. Обратно за Търговище те ще тръгнат в 13 часа.

Прочетена 427 пъти

lates news 210

facebook coment