Baner ViK 2017 560 70

Петък, 14 Юли 2017 09:41

Инвеститорът на цех за багрене на облекла се среща с граждани

Оценете
(5 гласа)

Община Търговище инициира провеждането на публично представяне и обсъждане на инвестиционно предложение за изграждане на предприятие за пране и багрене на облекла в града.

Представянето на предвижданата инвестиция, включително с технологични и екологични параметри, ще се проведе на 19 юли, от 16:30 часа, в зала 74 в сградата на Общинска администрация.

Според обявление на сайта на Общината инвеститорът е "Реди Гармънт Технолоджи България" ЕООД, а фирмата е със седалище в гр. Попово. Като лице за контакти е посочено Розалина Златкова. Фирмата е дъщерно дружество, част от „ДР. БОК ИНДУСТРИС АГ“ - Германия. Предприятието за пране и багрене на конфекция ще бъде изградено на терени в кв. Запад 2, които са собственост на инвеститора. Целият бизнес план и намерения можете да прочетете ТУК.

В обявлението се посочва, че писмени становища и мнения се приемат в срок от 14 дни след обявяване на информацията. Те могат да се внасят в Община Търговище и в Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Шумен.

Форумът е открит за всички граждани, които ще получат информация и ще имат възможност да зададат въпроси за производствените процеси, използваните суровини и материали и други.

На срещата ще присъства инвеститорът, екипът изготвил информацията за степента на значимост на въздействие върху околната среда и риска за човешкото здраве, както и експерти по екология от Община Търговище.

Публичното представяне се свиква след обява до заинтересованите страни, публикувана от инвеститора в съответствие с Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействие върху околната среда. Обявлението и Информацията по Приложение 2 за преценяване необходимостта от извършване на оценка въздействието върху околната среда са поместени на сайта на Община Търговище.

Община Търговище поиска от инвеститора да проведе представянето пред обществеността, за да бъде разяснено пред гражданите какво и как се планира. Самото инвестиционно предложение е на етап съгласуване с различните държавни институции, които отговарят за разрешителния режим преди да се пристъпи към самото изпълнение. Община Търговище няма ангажимент да свика такова представяне, но изпълнява политиката си на публичност и информираност на гражданите.

         

Прочетена 1552 пъти

lates news 210

facebook coment