Неделя, 25 Юни 2017 21:14

Алкоочила показват света на пияния шофьор на демонстрация в Търговище

Оценете
(1 глас)

Как се чувства пияницата зад волана с минимуми 1,2 промила - това могат да разберат всички, сложили алкоочила утре в Търговище. Те показват света на шофьора след солидна почерпка. Демонстрацията на 26 юни ще е от 17 до 19 часа пред Драматичен театър – Търговище.

Провежда се по повод Международния ден за борба с наркоманиите. Организатори са Общинският съвет по наркотични вещества, Българският червен кръст (БЧК) и Регионална здравна инспекция.

На място ще бъдат раздавани още информационни материали за превенция употребата на наркотични вещества и опиати. Организаторите са подготвили още викторина и награди, уточняват от пресцентъра на общината.

Събитието съвпада и с проект „Съхрани здравето си в четири стъпки”, на БЧК, който цели да популяризира здравословния начин на живот. В него партньор е и Общинският съвет по наркотични вещества.

Дейността на Съвета е свързана с обучения на ученици от 8 до 10 клас за вредите от употреба на психоактивни вещества. Важен акцент е и работата с учители и педагогически съветници в училищата, които получават информация как да различават поведението на хора, употребили наркотици и запознаване с бързо нарастващия списък с нови.

Прочетена 1328 пъти

facebook coment