Неделя, 14 Май 2017 17:24

Нови почетни граждани, нов химн за празника на Търговище (видео)

Оценете
(1 глас)

За трета поредна година Търговище чества официално 14 май като празник на града. Тържествата започнаха в 11 ч. на площад „Свобода” с церемония по вдигане на знамената. При издигане на флага на Община Търговище публиката за първи път чу предложението за химна на града, който предстои да се утвърди като официален на заседание на Общинския съвет.

Автор на текста е писателката Неда Антонова, а на музиката на Ценко Минкин. Новият химн беше изпълнен от смесен хор „Родна песен” към ОНЧ „Напредък – 1864” и Духовият оркестър – Търговище с диригент Красимира Коларова.

„Искаме един чист, приветлив и успешен град, в който всеки намира основание да остане, да изгради дома, кариерата си и личните си цели. Искрено вярвам, че обединената енергия на всички нас дава резултати и те ще се множат. Честит празник!”, каза в приветствието си кметът на Търговище Дарин Димитров.

На последвалата тържествената сесия местният парламент удостои посмъртно със звание „Почетен гражданин на Търговище” Негово Високопреосвещенство Североамериканския и Австралийски митрополит Андрей и състезателя по мотоциклетизъм Николай Манев.

Народните представители от региона и гости от чуждестранните делегации на Румъния и Русия отправиха поздравления от трибуната на Общинския съвет по повод празника на Търговище.

Прочетена 2734 пъти

facebook coment